Espresso torta - sočna i kremasta bez pečenja!

 Sastojci 4 osobe

    20 dag keksića amarettina
    10 dag rastopljenog margarina s aromom vanilije
    3 lista želatine
    3 jaja
    5 v.ž skuhane espresso kave
    3 v.ž likera od kave(amaretto,rum ili po želji)
    8 dag šećera




    25 dag mascarponea
    30 dag vrhnja za šlag
    75 dag jagoda
    1 preljev za torte(po želji s okusom jagode)

 Priprema

    1.

    Kekse smrvite,stavite u zdjelupa umiješajte rastopljeni margarin.Kada se masa sjedini,utisnite je na dno kalupa torte(promjera 26 cm).
    2.

    Želatinu potopite u hladnu vodu.Jaja,espreso kavu,liker i šećer kuhajte na pari dok se ne zgusne.Želatinu iscijedite rukama pa umiješajte u vruću kremu te je lagano miješajte kuhačom dok se ne rastopi.Nakon toga umiješajte mascarpone...
    3.

    ...i stučeno vrhnje za šlag.Polovinu očišćenih jagoda posložite na podlogu od keksa.Preko jagoda istresite cijelu kremu.




    4.

    Ostatak jagoda rasporedite po kremi(po želji pospite listićima badema).Po želji prelijte s preljevom za torte s okusom jagoda(ili pak običnim svijetlim ,ili crvenim).Hladite preko noći ili najmanje 3 sata.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar