Sastojci 8 osoba
kalup 28 cm;
za tijesto;
14 dag čokolade za kuhanje
4 v.ž mlijeka
40 dag brašna
2 v.ž praška za pecivo
34 dag maslaca
30 dag smeđega šećera
6 jaja
2 m.ž arome od vanilje
za kremu i glazuru;
45 dag čokolade za kuhanje
50 dag slatkoga vrhnja
4 v.ž ruma
čokoladne strugotine za ukras
Priprema
1.
Za tijesto od čokolade rastopite izlomljenu čokoladu i mlijeko na laganoj vatri(ne kuhati).Smjesu miješajte dok ne postane glatka,pa maknite s vatre.Pomiješajte u posudi brašno i prašak za pecivo,pa dodajte maslac,šećer,jaja i aromu vanilje.Zamijesite glatko tijesto pa dodajte rastopljenu čokoladu.Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela i ispecite posebno svaku koru u okruglom kalupu promjera 28 cm.Kore se peku na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Kore ohladite.
2.
Za nadjev i glazuru čokoladu izlomite ,te je otopite sa slatkim vrhnjem i rumom na laganoj vatri.Maknite s vatre i smjesu povremeno promiješajte te ostavite da se ohladi,dok ne postane maziva.Podloge od tijesta premažite sa po trećinu mlake kreme i složite jednu na drugu.
3.
Tortu u potpunosti prelijte s preostalom kremom.Posipajte sa strugotinama čokolade i ostavite da se stvrdne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar