Torta bogata čokoladom s okusom ruma

 Sastojci 8 osoba

    kalup 28 cm;

    za tijesto;
    14 dag čokolade za kuhanje
    4 v.ž mlijeka
    40 dag brašna
    2 v.ž praška za pecivo
    34 dag maslaca
    30 dag smeđega šećera
    6 jaja
    2 m.ž arome od vanilje




    za kremu i glazuru;
    45 dag čokolade za kuhanje
    50 dag slatkoga vrhnja
    4 v.ž ruma
    čokoladne strugotine za ukras

 Priprema

    1.

    Za tijesto od čokolade rastopite izlomljenu čokoladu i mlijeko na laganoj vatri(ne kuhati).Smjesu miješajte dok ne postane glatka,pa maknite s vatre.Pomiješajte u posudi brašno i prašak za pecivo,pa dodajte maslac,šećer,jaja i aromu vanilje.Zamijesite glatko tijesto pa dodajte rastopljenu čokoladu.Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela i ispecite posebno svaku koru u okruglom kalupu promjera 28 cm.Kore se peku na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Kore ohladite.




    2.

    Za nadjev i glazuru čokoladu izlomite ,te je otopite sa slatkim vrhnjem i rumom na laganoj vatri.Maknite s vatre i smjesu povremeno promiješajte te ostavite da se ohladi,dok ne postane maziva.Podloge od tijesta premažite sa po trećinu mlake kreme i složite jednu na drugu.
    3.

    Tortu u potpunosti prelijte s preostalom kremom.Posipajte sa strugotinama čokolade i ostavite da se stvrdne.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar