Sastojci 6 osoba
1 kocka svježeg kvasca
5 dag šećera
3 dcl toplog mlijeka
2 jaja
5 dag otopljenog maslaca
70 dag Pšenično glatko brašno Podravka
25 v.ž suncokretovog ulja
+
za punjenje marmelada po želji
za posip Šećer u prahu
Priprema
1.
Kvasac razmočite sa malo šećera i brašna,i ostavite da se digne 10-tak minuta.Tada dodajte sve ostale sastojke-brašno,maslac,ulje i jaja.Zamijesite tijesto i ostavite ga da se digne oko 45 minuta.
2.
Dignuto tijesto,podijelite na 2 dijela i svaki razvaljajte na prst debelo.Narežite kocke i na sredinu stavite žličicu marmelade,džema,nutele ili po želji.Vrhove stisnite prstima ,kako bi bile dobro zatvorene i nebi izlazio nadjev.
3.
Stavite u veliki lim od električne pećnice obložen pek-papirom.Ostavite da se malo još diže.
4.
Pecite na 160 -170 stupnjeva oko 45 minuta.
5.
Posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar