Buhtle - mekane, mirisne!

 Sastojci 6 osoba

    1 kocka svježeg kvasca
    5 dag šećera
    3 dcl toplog mlijeka
    2 jaja
    5 dag otopljenog maslaca




    70 dag Pšenično glatko brašno Podravka
    25 v.ž suncokretovog ulja
    +
    za punjenje marmelada po želji
    za posip Šećer u prahu

 Priprema

    1.

    Kvasac razmočite sa malo šećera i brašna,i ostavite da se digne 10-tak minuta.Tada dodajte sve ostale sastojke-brašno,maslac,ulje i jaja.Zamijesite tijesto i ostavite ga da se digne oko 45 minuta.
    2.

    Dignuto tijesto,podijelite na 2 dijela i svaki razvaljajte na prst debelo.Narežite kocke  i na sredinu stavite žličicu marmelade,džema,nutele ili po želji.Vrhove stisnite prstima ,kako bi bile dobro zatvorene i nebi izlazio nadjev.
    3.
    Stavite u veliki lim od električne pećnice obložen pek-papirom.Ostavite da se malo još diže.




    4.

    Pecite na 160 -170 stupnjeva oko 45 minuta.
    5.

    Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar