Sastojci 6 osoba
    1 kocka svježeg kvasca
    5 dag šećera
    3 dcl toplog mlijeka
    2 jaja
    5 dag otopljenog maslaca
    70 dag Pšenično glatko brašno Podravka
    25 v.ž suncokretovog ulja
    +
    za punjenje marmelada po želji
    za posip Šećer u prahu
 Priprema
    1.
    Kvasac razmočite sa malo šećera i brašna,i ostavite da se digne 10-tak minuta.Tada dodajte sve ostale sastojke-brašno,maslac,ulje i jaja.Zamijesite tijesto i ostavite ga da se digne oko 45 minuta.
    2.
    Dignuto tijesto,podijelite na 2 dijela i svaki razvaljajte na prst debelo.Narežite kocke  i na sredinu stavite žličicu marmelade,džema,nutele ili po želji.Vrhove stisnite prstima ,kako bi bile dobro zatvorene i nebi izlazio nadjev.
    3.
    Stavite u veliki lim od električne pećnice obložen pek-papirom.Ostavite da se malo još diže.
    4.
    Pecite na 160 -170 stupnjeva oko 45 minuta.
    5.
    Posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...

Nema komentara:
Objavi komentar