Super ćevapi - jednostavni i brzi!

 Sastojci 6 osoba

    50 dag mljevene puretine(ili piletine)
    25 dag mesnate pečene(ili kuhane)slanine
    1 v.ž sjeckanog peršina
    1 v.ž Vegete
    3 v.ž krušnih mrvica
    1 luk
    1 jaje
    sol,papar,ulje




 Priprema

    1.

    Ako koristimo bijelo meso puretine ili piletine,sameljemo ga.Zajedno sameljemo i slaninu(špek).U samljevenu smjesu dodamo sitno sjeckani luk,jaje,vegetu,sol,papar,peršin i krušne mrvice.Mijesimo smjesu dok ne postane jednolična.
    2.

    Uzimamo po malo smjese sa nauljenim rukama i rukama oblikujemo ćevape.Svaki ćevap nabodemo na štapić za ražnjiće i pečemo na zagrijanom roštilju poprskanom ulju.Ja sam ih pekla u pećnici na 200 stupnjeva,na limu obloženom pek papirom.




Prije pečenja sam ih kistom premazala uljem ,i jednom okrenula tijekom pečenja.Peku se dok ne dobiju lijepu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar