Zagrebačke kocke, najbolja verzija!

 Sastojci 8 osoba

    biskvit;
    5 jaja
    10 žlica šećera
    9 žlica brašna
    50 ml mlijeka
    50 ml ulja
    4 žlice kakao praha Dolcela
    1 prašak za pecivo Dolcela

    krema;
    2 l mlijeka
    10 jaja
    25 dag šećera
    4 Vanilin šećer Dolcela
    4 dcl vode
    20 dag škrobnog brašna Gussnel
    20 dag Oštrog brašna Podravka
    +
    2 dcl hole šlaga
    5 dcl Šlaga 5+ Dolcela




    čokoladna glazura;
    20 dag čokolade za kuhanje
    1 štamprlin(mala čašica za žestice) ulja
    2 štamprlina vode

 Priprema

    1.

    Za biskvit izmiksajte cijela jaja sa šećerom.Dodajte mlijeko,ulje i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakao.Pecite biskvit u velikom i dubokom plehu od električne pećnice (oko 40*30 cm)na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
    2.

    Za kremu napravite snijeg od bjelanjaka.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,obje vrste brašna i malo mlijeka.Preostalo mlijeko zakuhajte sa vodom.Kad provri ukuhajte žumanjke i skuhajte gustu kremu.U još vruću kremu umiješajte snijeg od bjelanjka.
    3.

    Vruću kremu izlijte na ohlađeni biskvit i poravnajte.Ja sam sa strane oko biskvita stavila ogradu od folije kako mi krema nema istekla.Kad se ohladi i stvrdne može se maknuti.
    4.

    Za šlag je najbolje koristiti 2 dcl hole šlaga i pola litre Podravkinog....ili po želji kako već radite.Možete dodati šlagfix.Šlagom premažite ohlađenu kremu.




    5.

    Čokoladu otopite na pari pa dodajte ulje i vodu.Ostavite da se ohladi skoro do kraja.Tada je razmažite po šlagu.
    6.

    Kolač režite kad se dobro ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar