loading...

JEDNA PREDIVNA KREMASTA ROLADA!!!

 Sastojci 6 osoba

    rolada;
    6 jaja
    6 v.ž šećera (kristal)
    1 v.ž vode
    5 v.ž Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1/2 Praška za pecivo Docela
    6 v.ž sjeckanih bučinih koštica


    krema;
    2 dcl Slatko vrhnje Dolcela 5+
    1 Šlagfix Dolcela
    1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
    3 v.ž šećer u prahu Dolcela

    posip;
    3-4 v.ž sjeckanih bučinih koštica

 Priprema

    1.

    Odvojite žumanjke i bjelanjke.Od bjelanjaka i malo soli napravite čvrsti snijeg.Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vodom.Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.Na kraju lopaticom ili kuhačom ručno umiješajte snijeg i sjeckane koštice. 
   
    2.

    Tijesto sipajte u veliki lim od električne pećnice,poravnajte i ispecite roladu.Pecite je na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta.Vruću zarolajte u krpu ili u papir.Ohladite.

    3.

    Za kremu izmiksajte šlag sa borbon vanilin šećerom i šlagfixom.Dodajte šećer u prahu.Izmiksajte u glatku,čvrstu kremu.
   


    4.

    Roladu odrolajte i premažite sa 2/3 kreme i čvrsto zarolajte.Premažite preostalom kremom.
   
    5.

    Posipajte obilno sa sjeckanim košticama  i stavite u frižider do posluživanja.

   
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar