Sastojci 6 osoba
rolada;
6 jaja
6 v.ž šećera (kristal)
1 v.ž vode
5 v.ž Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Docela
6 v.ž sjeckanih bučinih koštica
krema;
2 dcl Slatko vrhnje Dolcela 5+
1 Šlagfix Dolcela
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
3 v.ž šećer u prahu Dolcela
posip;
3-4 v.ž sjeckanih bučinih koštica
Priprema
1.
Odvojite žumanjke i bjelanjke.Od bjelanjaka i malo soli napravite čvrsti snijeg.Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vodom.Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.Na kraju lopaticom ili kuhačom ručno umiješajte snijeg i sjeckane koštice.
2.
Tijesto sipajte u veliki lim od električne pećnice,poravnajte i ispecite roladu.Pecite je na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta.Vruću zarolajte u krpu ili u papir.Ohladite.
3.
Za kremu izmiksajte šlag sa borbon vanilin šećerom i šlagfixom.Dodajte šećer u prahu.Izmiksajte u glatku,čvrstu kremu.
4.
Roladu odrolajte i premažite sa 2/3 kreme i čvrsto zarolajte.Premažite preostalom kremom.
5.
Posipajte obilno sa sjeckanim košticama i stavite u frižider do posluživanja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar