Sastojci 6 osoba
500 ml vrhnja za šlag
30-40 dag čokoladica After Eight
1 limun
20 dag maslaca ili margarina
17,5 dag šećera
4 jaja
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo
Priprema
1.
200 ml slatkoga vrhnja zagrij,umiješaj 20 dag čokoladica.Izmiješaj da se čokoladice otope i da se sve pretvori u glatku smjesu.Pokriveno neka stoji na hladnom barem 8 sati.
2.
Limun oprati i naribati koricu,istisnuti sok.Margarin i 10 dag šećera izmiksati.Dva jaja odvojiti žumanjke i bjeljanke.2 žumanjka i 2 cijela jaja umiksati u smjesu od šećera i margarina.Umiješati koricu i sok od limuna.Preostala 2 bjelanjka izmiksati ,pa dodati preostali šećer.Snijeg s šećerom na kraju umiksati u smjesu od jaja i margarina.Dodati brašno i prašak za pecivo.
3.
Namastiti okrugli kalup za torte promjera 26 cm.Uliti smjesu,poravnati i peći na 175 stupnjeva oko 30-40 minuta.Ohladiti.
4.
Ohlađenu smjesu od šlaga i čokoladica izmiksati.Biskvit prerezati napola.
5.
Na dno staviti prvi dio biskvita,premazati kremom od šlaga i čokoladica.
6.
Po kremi raspodijeli dio preostalih čokoladica,a dio ostaviti za ukrašavanje....
7.
...pa prekrij drugim dijelom biskvita.
8.
Ukrasi s preostalim šlagom izvana,i ukrasi čokoladicama.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar