Čokoladna torta sa kokosom - Jako brzo za napraviti. Veoma ukusno, svima se sviđa.

 Sastojci 8 osoba

    Za biskvit:
    8 žlica šećera
    8 žlica ulja
    8 žlica brašna
    3 žlice kakaa
    1 prašak za pecivo
    5 jaja



    Za glazuru:
    300 g čokolade za kuhanje
    0,5 L vrhnja za šlag
    200 g kokosa

 Priprema

    1.

    Odvojite žumanjke od bjelanjka ta izmiksajte bjelanjke i ostavit sa strane.
    2.

    Miksajte žumanjke sa šećerom te im postepeno dodajte ulje, brašno (prethodno pomiješano sa praškom za pecivo) te kakao.
    3.

    Kada dobijete jako gustu smjesu dodajte bjelanjke i miksajte još malo dok se sve ne sjedini. Izlijte smjesu u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite biskvit 40 minuta.
    4.

    Dok se biskvit peče rastopite čokoladu za kuhanje sa vrhnjem. Stavite je sa strane te joj dodajte kokos. Dobro promiješajte. Na još vruću tortu izlijte čokoladu i ostavite preko noći na hlađenju.
    5.

    Dobar tek!




Posluživanje

Poslužite uz šlag i dekoraciju čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar