ILDINI SLANI KREKERI! najveći problem što je jednostavno ne možete prestati jesti dok sve ne slistite.

Sastojci
½ kg brašna
300 gr margarina
300 gr naribanog sira gaude




1 vrećica kvasca
1 kiselo vrhnje

Priprema
Gaudu sitno naribajte, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Podijelite na dva dijela i stavite pola sata da tijesto stane. Razvaljajte tijeste, izrežite ga rodulom na veličinu koja vama odgovara, složite u tepsiju, premažite umućenim žumancem, malo posolite, pospite sezamom, kimom i inim sjemenkama. Nakon petnaest minuta pečenja vadite i navalite.




P.S. Ovi krekeri će vam oduzeti malo više vremena – pečenje, ustvari rezanje, premazivanje i posipanje, ali neki gušti ipak zahtijevaju i malo više truda.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar