loading...

Japanski vjetar - ukusan i sočan!

 Sastojci

    Beze kora:
    12 bjelanjaka
    250 g šećera
    1 žlica octa

    Krema:
    12 žumanjaka
    8 žlica šećera
    5 žlica gustina
    600 ml mlijeka
    250 g maslaca
    4 žlice umućene šlag pjene
    300 g poprženih i krupno mljevenih oraha ili lješnjaka
    100 g ribane čokolade za kuhanje

    Još:
    4 šlag pjene (ili 1l Hople)
    500 ml mineralne vode


 Priprema

    1.

    Napomena: Jako je bitno prije izrade beze kore jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi.
    2.

    Za beze koru izmiksati bjelanjke u snijeg, pa postupno dodavati šećer stalno miksajući.

    Bjelanjci sa šećerom se tuku sve dotle dok se šećer potpuno ne otopi (bar pola sata), inače će se šećer tijekom pečenja topiti i kora će biti mekana, a ne hrskava.

    Može se šećer samljeti u mlincu za kavu i puno brže će se otopiti, samim tim treba bjelanjke kraće miksati.

    Pri kraju dodati žlicu octa, ili limunovog soka.
    3.

    Veliki lim od pećnice nauljiti i obložiti papirom za pečenje. I papir nauljiti sa 2-3 kapi ulja da se pečena kora lakše odvoji. Izliti i poravnati snijeg od bjelanjaka pa staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 150"C.

    Peći (sušiti) 1 sat, ili dok kora ne očvrsne, isključiti pećnicu, odškrinuti vrata (ubaciti drvenu kuhaču) i ostaviti koru da se tako ohladi.

    Ohlađenu uzduž prerezati na dva dijela.
    4.

    Za kremu umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati gustin (mutiti u posudi koja će ići na vatru).

    Pomalo dodavati vrelo mlijeko stalno miješajući.

    Staviti na laganu vatru i kuhati stalno miješajući dok se ne zgusnu.

    U ohlađenu kremu dodati dobro izrađen maslac (prethodno ga miksati sve dok ne pobijeli).
    5.

    Istući 4 šlag pjene sa mineralnom vodom.

    Od tučenog šlaga uzeti 4 žlice i umiješati u kremu.

    Zatim kremu podijeliti na 2 dijela.

    Jedan dio ostaviti kakav jeste, a u drugi dodati krupno mljevene orahe ili lješnjake (sa lješnjacima je posebno fino) i sitno ribanu čokoladu.


    6.

    Slaganje:

    - beze kora - tamna krema - žuta krema

    - beze kora - tamna krema - žuta krema

    i sve premazati umućenim šlagom i posuti krupno rezanim orasima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar