Sastojci:
Za korice:
-5 kom bjelanjaka
-1 omot pudinga od vanilije u prahu
-1 velika žlica brašna
-5 žlica šećera
-3 žlice ulja
Krema:
-6,5 dl mlijeka,5 žutanjaka
-2 omota pudinga od vanilije
-150 g šećera u prahu
-2 vrećice vanili šećera
-100 g maslaca
-2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja
-ili ako više volite bez vrhnja kremu od maslaca
-dodati tada samo 180 g maslaca
-2-3 kom banana ili oko 200 g sezonskog voća po želji,svježe jagode ili maline su savršene
Za ukras:
-krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje
Priprema:
Za korice odijeliti bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke istući u čvrst snijeg,polagano dodajući šećer,zatim dodati potrebnu količinu ulja,puding u prahu i brašno,smjesu ujednačiti.
Veliki lim od pećnice(40 x30 cm) postaviti papirom za pečenje,izliti smjesu u njega,lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20- 25 min,dok kora lagano porumeni.
Koru prohladiti,i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.
Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu,žutanjke i vanili šećere.
U zakipjelo mlijeko lagano ukuhati smjesu pudinga,i kuhati dok se potpuno ne zgusne.
Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore,ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i šećer u prahu,te posebno čvrsto ulupati slatko vrhnje.
Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje.
Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.
Na kraju tortu obmazati filom sa svih strana,po želji ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelom čokoladom.
Prije služenja malo ju prohladiti i samo uživati!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar