loading...

KOLAČ NA METRE: Jeftin i izdašan desert, recept iz knjige 'Jugoslavenski kolači' iz 1987.

Sastojci:

Za biskvit:

    25 dag brašna,
    20 dag šećera,
    4 jaja,
    2 žlice kakaa,
    1,5 dl ulja,
    1,5 dl vode,
    1 prašak za pecivo,

Za kremu:

    25 dag šećera u prahu,
    25 dag margarina,
    3 dl mlijeka,
    1 puding od vanilije,


I još:

    1 rebročokolade za kuhanje,


Priprema:

    Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 °C.
    Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
    Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
    Biskvite ispeći na 180 °C, za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
    Svaki komad biskvita izretati na četiri trake. Kolač se slaže u četiri sloja - dva žuta, dva čokoladna biskvita naizmjenično, a između njih stavljati kremu. Nemojte se zbuniti, dobro je napisano, po četiri trake do svakog biskvita, a slažu se po dvije žute i dvije čokoladne, ali isti postupak ponovite još jednaput, slažući drugu "građevinu". Dobit ćete, dakle, dvije "štruce" kolača, čija ukupna dužina opravdava njegov naziv.
    Kolač i izvana premazati kremom te posuti naribanom čokoladom.


Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar