Sastojci
Biskvit
7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šećera
1 žlica kakaa
_3 žlice brašna
1/2 žličice soda bikarbobe
Krema
4 jaja
10 dag šećera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
2 rebra čokolade za kuhanje
25 dag margarina
Priprema
1.
Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2.
Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3.
Izliti u veliku tepsiju i peči na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
4.
U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
5.
Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom
__
6.
……..a nakon toga premazati tamnom kremom.
7.
Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti……..
8.
……..a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar