Sastojci
Kora od keksa:
150 g digestive keksa, ili posnog ili plazme
60 g putera + 1 kašika kakaa
po potrebi nekolike kašike mleka
Choko fil:
500 g mascarpone sira
250 ml slatke pavlake mlečne 36% m.m.
200 g čokolade za kuvanje sa 40% kakkaa
100 g nutelle
60 g šećera u prahu
1 kašičica vanila extrakta
300-350 g malina svežih ili smrznutih i dobro oceđenih
Priprema
1.
Kora od keksa:
U blenderu sa istopljenim i ohlađenim do sobne temperature puterom izmiksati keks i kakao, treba da bude konzistencija mokrog peska, po potrebi dodati po 1 kašiku mleka. Sve zavisi od keksa. Na tanjir za tortu staviti obruč prečnika 20 cm i utisnuti na dno koru od keksa, poravnati i ostaviti u frižider dok spremite fil.
2.
Čoko fil:
Mascarpone izmešati sa šećerom, slatku pavlaku istući u čvrst šlag. Istopiti čokoladu, mlaku dodati u mascarpone zajedno sa nutellom. Kašikom pazljivo dodati slatku pavlaku. Maline dodati u fil i kratko izmešati. Staviti preko kore od keksa, poravnati i ostaviti da se ohladi 5-6h ili najbolje preko noći.
3.
Napomena:
- koristiti mascarpone ne zamene
- umesto nutele može još 100 g čokolade za kuvanje ili 100 g mlečne čokolade
- koristila sam menaž čokoladu, umesto nje može i neka kvalitetna čokolada sa 40 -60 % kakaa
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar