Sastojci
Krema I.
8 dcl mlijeka
10 žlica šećera
2 žumanjka
2 dcl griza ( 1 šalica)
25 dag margarina
1 vanilin secer
Krema II
1/2 l slatkog vrhnja
10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam
stavila mliječnu)
i još potrebno
petit keks
čokoladno mlijeko za namakanje petita
Priprema
1. Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz. Preostalo mlijeko staviti
kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne. Dodati
vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi. U tu napola ohladenu kremu
umješati margarin pa dobro umutiti.
2. Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male
komadiće.
3. Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko
20x30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa
komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome
ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može
plazma keks ili sl....stvarno je podložan promjenama....
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar