loading...

Tutti frutti – kolač koji se ne peče

Sastojci

fil

8 dclmlijeka
8 žlicabrašna
8 komjaja
4 žlicešećera
1vanilija
20 dkgmargarina
10 dkgčokolade za kuhanje
5 žlicasitnog šećera
0,5 kgkeksa petit


Priprema

Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.
U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i
dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta
promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti
čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta.
Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i takotri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika zagore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamootopljenu čokoladu.Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne.Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na parii staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar