Iako volim slane rolate, često se odlučim da napravim i slane torte, naročito ovakve, sa krekerima. Brzo, bez pečenja i sa jednostavnim sastojcima, dobijete vrlo ukusno i dekorativno predjelo.
Sastojci 10 osoba
60 kom slanih krekeria četvrtastog oblika
200g feta sira,
200g praške šunke
3 kom jaja
100g majoneza
100g kašike krem sira
malo začina po ukusu, npr. kari
Priprema
1.
Obariti jaja i ohladiti ih. Izmiksati feta sir, krem sir i majonez. Usitniti jaja i šunku (ja to radim u multipraktiku), pa sjediniti sa kremastim delom. Dodati začine (količina soli zavisi od slanoće sira, kari). Smesu podeliti na 3 dela.
2.
Tacnu na kojoj ćete slagati krekere pospite proprženim susamom. Svaki kreker umočite u jogurt - samo malo ga provucite kroz njega, ne natapajte mnogo. Složite krekere prema obliku tacne i premažite kremom. To ponovite još dva puta. Krekere slažite uvek po istom rasporedu.
3.
Završni sloj krekera samo sa donje strane umočite u jogurt i poređajte odozgo. Ostavite da malo odstoji, najbolje preko noći.
Posluživanje
Secite prateći ivice krekera. Ako hoćete sitnije komade, svako parče možete iseći na pola ili po dijagonali.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar