Zvali smo je "Kalja" ni sama neznam zasto.Ovo je prvo jelo koje sam ikada
naucila spremati,i najomiljenije. Djeca je obozavaju.
Sastojci
50 g butera
900 g krompira (na kocke)
1 crni luk (110g)
100 g mrkve (na vece kocke)
170 g sitno isjeckanog paradajza
80 g rize
vegeta
mljevena crvena paprika
1,300 ml vrele vode
1 velika kasika persuna
Priprema
1. Buter staviti u lonbac da se istopi.
2. Dodati luk, mrkvu i paradajz pa prziti par minuta da se dobro uprzi.
3. Sad dodati krompire i sve mjesajuci dobro uprziti,
4. zacinivsi vec sa vegetom i mljevenom paprikom.
5. Dok przite krompir dodavati sve po malo vrele vode, ne sve odjednom.
6. Sad smanjiti temeraturu na srednju, dodati rizu, i naliti sa ostatkom vode i kuhati dok
sve fino ne omeksa.
7. Pred sami kraj dodati 1 veliku kasiku persuna, suhog.
Posluživanje
Corba je malo gusca, ne previse, ali ko ne voli moze dodati vise tekucine, nekih jos 200 ml
vode, ili tecnog vrhnja (pavlake).
Preljepe izvedbe
www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar