Sastojci
Za 25 keksića
Prhko tijesto:
250 g glatkog brašna
50 g kukuruznog škroba (gustina)
80 g šećera u prahu
prstohvat soli
200 g maslaca
1 manje jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
Još:
25 čokoladnih kuglica (od mliječne čokolade)
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
U većoj zdjeli pomiješati glatko i škrobno brašno, šećer u prahu i sol pa prstima utrljati hladan maslac narezan na listiće.
U maloj šalici razmutiti jaje sa ekstraktom vanilije, dodati u brašno i zamijesiti glatko tijesto. Umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na pola sata.
Od tijesta napraviti 25 kuglica, svaka je težine 24 grama.
Prstom napraviti udubljenje u tijestu u koje se stavi čokoladna kuglica. Spojiti krajeve tijesta preko čokoladne kuglice pa među dlanovima oblikovati u lopticu.
Ako nemate čokoladne kuglice, stavite po kocku mliječne čokolade.
2.
Kuglice slagati razmaknute na lim obložen papirom za pečenje. Peći na 180"C , 15-18 minuta ili dok keksi s donje strane ne počnu dobivati žućkastu boju, a izvana su blijedi.
Ohladiti, posuti šećerom u prahu i spremiti u limenu kutiju.
preuzeto sa : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar