1 pakovanje oblatni ,onih većih
250 g šećera (kristal)
2,5 dl mlijeka
150g čokolade za kuhanje
2 jaja
200g maslaca ili margarina
300g mljevenog keksa
Priprema
1.
Mlijeko i šećer staviti da prokuha ,dodati čokoladu i miješati pjenjačom da se sve rastopi.
2.
Tako pripremljeno mlijeko skloniti sa vatre i umiješati keks.
Jaja malo umutiti viljuškom pa ih dodati u vruću masu i dobro izmiješati i ujednačiti.
3.
Maslac isjeći na kockice i njega dodati u još toplu masu od keksa ,dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi ,ali ne do kraja,neka ostane mlakasta.
4.
Filovati oblatne ,fila ima dovoljno da se lijepo namaže svaki list i da se popune rupice.Opteretiti ih nečim malo težim ,ja sam stavila dvije daske za rezanje,i ostaviti da se ohlade i dobro stegnu.
Posluživanje
Izrezati na kocke i uživati....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar