Sastojci
Tijesto
180 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žličica začina za medenjake
3 žumanjka
200 g prosijanog glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
25 g kakaa
3 žlice mlijeka
Krema
70 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade
1/2 žličice začina za medenjake
Dekoracija
50 g tamne i bijele čokoladne glazure
Priprema
1.
Pjenasto umutiti maslac, šećer u prahu, vanilin šećer i začin te dodati jedan po jedan žumanjak. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao, umiješati u smjesu. Dodati mlijeko i kratko promiješati.
2.
Kavenom žličicom vaditi smjesu i stavljati na lim obložem papirom za pečenje.
Peći 10 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 160°C, a zatim ih izvaditi na žicu i pustiti da se potpuno ohlade.
3.
Za kremu zagrijati slatko vrhnje do vrenja, maknuti s vatre, dodati narezanu čokoladu, začin za medenjake i promiješati u jednoličnu smjesu.
4.
Ohlađene keksiće spojiti kremom i po želji ukrasiti glazurom od čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar