Sastojci
80 g maka u zrnu
200 g butera
100 g secera
1 jaje (45 g)
250 g brasna
1/2 male kasike praska za pecivo Docela
50 g mljevenih ljesnika
1 bourbon vanilin secer
ribana kora pola narandze
dzem za premazivanje (koristila sam malinu)
Priprema
1.
Sve sastojke za kekse staviti u jednu posudu,i izraditi da se sve ljepo sjedini,dobije fina smjesa koja se ne ljepi.
Sad je zaviti u foliju i ostaviti 15 minuta na hladnom.
Utom pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje,i kalupe po zelji.
2.
Tjesto razvijati ja uvjek uzmem po malo tjesta i razvijam na vrlo malo brasna lakse je za izradu.
Tjesto da bude oko 1/2 cm.
Vaditi kalupima zeljene oblike,na svaki drugi keks manjim otvorom u sredini vaditi da bude suplje.
3.
Kekse peci u vec zagrijanoj pecnici na 189 Stepeni 12 minuta.
Pustiti ih na plehu da se ohlade te ih premazivati sa marmeladom i spajati.
Do sluzenja cuvati kekse u dobro zatvorenoj posudi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar