loading...

Mak keksi sa marmeladom - boljih jednostavno nema!

 Sastojci

    80 g maka u zrnu
    200 g butera
    100 g secera
    1 jaje (45 g)
    250 g brasna
    1/2 male kasike praska za pecivo Docela
    50 g mljevenih ljesnika
    1 bourbon vanilin secer
    ribana kora pola narandze
    dzem za premazivanje (koristila sam malinu)


 Priprema

    1.

    Sve sastojke za kekse staviti u jednu posudu,i izraditi da se sve ljepo sjedini,dobije fina smjesa koja se ne ljepi.

    Sad je zaviti u foliju i ostaviti 15 minuta na hladnom.

    Utom pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje,i kalupe po zelji.
    2.

    Tjesto razvijati ja uvjek uzmem po malo tjesta i razvijam na vrlo malo brasna lakse je za izradu.

    Tjesto da bude oko 1/2 cm.

    Vaditi kalupima zeljene oblike,na svaki drugi keks manjim otvorom u sredini vaditi da bude suplje.


    3.

    Kekse peci u vec zagrijanoj pecnici na 189 Stepeni 12 minuta.

    Pustiti ih na plehu da se ohlade te ih premazivati sa marmeladom i spajati.

    Do sluzenja cuvati kekse u dobro zatvorenoj posudi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar