Sastojci
1. verzija - za pleh 30x22cm:
15 kašika neslanog ukuvanog pasiranog paradajza - passate
12 kašika ulja (kod Adriane je 15)
15 kašika šećera
15 kašika brašna
1 kesica (12 gr) praška za pecivo
1/4 kašičice Sode bikarbone Dolcela
100 gr mlevenih oraha
po ukusu rendana korica limuna ili pomorandže
po želji šećer u prahu
2. (zdravija) verzija - za pleh 25x18cm:
225 gr neslanog ukuvanog pasiranog paradajza pasate
120 gr rastopljenog kokosovog ulja
180 gr smeđeg šećera
150 gr integralnog brašna
7 gr praška za pecivo
na vrh kašičice kašičice sode bikarbone
70 gr mlevenih oraha
1/2 kesice (5 gr) vanil-šećera
1/2 kašičice mlevenog kardamoma
po želji - crne čokoladne kapljice ili čokoladna glazura
Priprema
1.
U sud sipati pasirani paradajz i dodavati redom sastojke. Varjačom sve dobro sjediniti da se dobije ujednačena masa.
Pleh dimenzija 25cm x 18cm podmazati i posuti brašnom (ili ga obložiti papirom za pečenje). Sipati testo u pleh i peći 30 - 35 minuta na 200°C, (isprobati čačkalicom pred kraj da li je testo pečeno).
2.
Ohlađen kolač seći na kocke, posuti šećerom u prahu i poslužiti. Po želji se može preliti čokoladnom glazurom od 100 gr rastopljene čokolade za kuvanje sa 3 kašike ulja, ili pre pečenja ukrasiti čokoladnim kapljicama koje će u toku pečenja omekšati.
3.
Gotov kolač sa integralnim brašnom je trošan i malčice se drobi, ali obzirom na sastojke i ne može drugačije. Dakle, jedite ga kašičicom, mada sam ja (tako najviše volim) uspela da ga jedem iz ruke.
Videla sam negde da se u testo (koje je bez oraha) mogu dodati 2 jajeta, pa ko ne posti može i tako da ga pripremi, sigurno će dobiti kompaktniji kolač.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar