loading...

Posni kolač sa paradajzom i orasima - iznenađujuće ukusan i sočan, a ni traga aromi paradajza!

 Sastojci

    1. verzija - za pleh 30x22cm:
    15 kašika neslanog ukuvanog pasiranog paradajza - passate
    12 kašika ulja (kod Adriane je 15)
    15 kašika šećera
    15 kašika brašna
    1 kesica (12 gr) praška za pecivo
    1/4 kašičice Sode bikarbone Dolcela
    100 gr mlevenih oraha
    po ukusu rendana korica limuna ili pomorandže
    po želji šećer u prahu
    2. (zdravija) verzija - za pleh 25x18cm:
    225 gr neslanog ukuvanog pasiranog paradajza pasate
    120 gr rastopljenog kokosovog ulja


    180 gr smeđeg šećera
    150 gr integralnog brašna
    7 gr praška za pecivo
    na vrh kašičice kašičice sode bikarbone
    70 gr mlevenih oraha
    1/2 kesice (5 gr) vanil-šećera
    1/2 kašičice mlevenog kardamoma
    po želji - crne čokoladne kapljice ili čokoladna glazura


 Priprema

    1.

    U sud sipati pasirani paradajz i dodavati redom sastojke. Varjačom sve dobro sjediniti da se dobije ujednačena masa.

    Pleh dimenzija 25cm x 18cm podmazati i posuti brašnom (ili ga obložiti papirom za pečenje). Sipati testo u pleh i peći 30 - 35 minuta na 200°C, (isprobati čačkalicom pred kraj da li je testo pečeno).
    2.

    Ohlađen kolač seći na kocke, posuti šećerom u prahu i poslužiti. Po želji se može preliti čokoladnom glazurom od 100 gr rastopljene čokolade za kuvanje sa 3 kašike ulja, ili pre pečenja ukrasiti čokoladnim kapljicama koje će u toku pečenja omekšati.


    3.

    Gotov kolač sa integralnim brašnom je trošan i malčice se drobi, ali obzirom na sastojke i ne može drugačije. Dakle, jedite ga kašičicom, mada sam ja (tako najviše volim) uspela da ga jedem iz ruke.

    Videla sam negde da se u testo (koje je bez oraha) mogu dodati 2 jajeta, pa ko ne posti može i tako da ga pripremi, sigurno će dobiti kompaktniji kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar