Sastojci
KREMA
7dcl mlijeka
7 žumanjaka
7žlica šećera
2 pudinga Vanilija
150g maslaca ili margarina
3 Vanilin šećer
BISKVIT
7 bjelanjaka
100g krupno sjeckanog lješnjaka ili oraha
150g šećera
1 žlica limunovog soka
50g mljevenih lješnjaka ili oraha
pola praška za pecivo
2žlice glatkog brašna
+
200g Linolade nugat ili nutelle
malo mlijeka
240g petit keksa
250 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
. Bjelanjke odvojite od žumanjka. Mlijeku oduzmite otprilike 3 dcl dcl, kako biste u manjoj posudici razmutili prah pudinga i žumanjke. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom stavite da zakuha, pa mu dodajte razmućeni puding i žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. Stavite na hlađenje prekriveno prijanjajućom folijom.
Pećnicu upalite na 150 C i ostavite ju da se grije.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer, na kraju dodajte limunov sok, mljevene lješnjake, ili orahe, glatko brašno i prašak za pecivo. Sve skupa spojite špatulom, ne mikserom.
Smjesu od bjelanjaka rasporedite po lješnjacima ili orasima, poravnajte i peći 15-20 minuta.
Pečeni biskvit preokrenite tako da lješnjaci budu gore, stavite ga na tepsiju ili kalup u kojem ćete slagati kolač. Premažite ga s nutellom.
Zatim slijedi sloj petit keksa. Pripremite si malo mlijeka, svaki keks malo namočite u mlijeko, pa ga stavite na sloj nutelle.
Margarin ili maslac izmiksajte da bude pjenast. Zatim ga dodajte u kremu, pa sve skupa dobro izmiksajte. Premažite kremu preko petit keksa.
Na kraju ukrasite tučenim šlagom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar