loading...

Božićni kolač - bolji kolač za Božić ne postoji!

 Sastojci

    200 g samljevenih Badema Dolcela ili liješnjaka ili oraha
    200 g čokolade crne za kuhanje
    6 jaja
    200 g putera/maslaca sobne temperature
    200 g Šećera
    Limun šećer Dolcela ili limunova korica
    1 vž Cimeta mljevenog Podravka
    1 vž Praška za pecivo Docela
    125 g Glatkog brašna Podravka
    prstohvat soli


 Priprema

    1.

    Žumanjke i bjelanjke razdvojiti. Iz bjelanjaka napraviti snijeg i ostaviti na stranu.

    Žumanjke izmiksati sa šećerom (ja sam stavila 130 g šećera). Dodati maslac, izmiješati u glatku masu. Redom dodati nasjeckanu čokoladu, mljevene bademe,ili druge orašaste plodove, cimet , limunovu koricu, so, brašno pomješano s pecilnim praškom. Na kraju umiješati snijeg bjelanjaka.
    2.

    Kalup za kuglof namastiti pa posuti brašnom. Ako če se peči  u silikonu izostaviti mazanje maslacem. Istresti masu u kalup, poravnati i staviti  peči u več zagrijanu pečnicu  na 180 stupnjeva cca 30 do 40 minuta. Ja sam pekla u silikonu i poslije 30 minuta na sredini je još bio mokar, tako da sam produžila pečenje za 10 minuta. Provjeriti čačkalicom , kada je suha je pečen.

   

    3.

    Pečenog po želji preliti s čokoladom ilisamo posuti sa šećerom u prahu i uživati.:)
    4.

    evo link do slike kalupa u kome sam pekla , neznam po kakvom čudu mi je sklika pred pečenje u drugom formatu :))

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar