Sastojci
200 g samljevenih Badema Dolcela ili liješnjaka ili oraha
200 g čokolade crne za kuhanje
6 jaja
200 g putera/maslaca sobne temperature
200 g Šećera
Limun šećer Dolcela ili limunova korica
1 vž Cimeta mljevenog Podravka
1 vž Praška za pecivo Docela
125 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
Priprema
1.
Žumanjke i bjelanjke razdvojiti. Iz bjelanjaka napraviti snijeg i ostaviti na stranu.
Žumanjke izmiksati sa šećerom (ja sam stavila 130 g šećera). Dodati maslac, izmiješati u glatku masu. Redom dodati nasjeckanu čokoladu, mljevene bademe,ili druge orašaste plodove, cimet , limunovu koricu, so, brašno pomješano s pecilnim praškom. Na kraju umiješati snijeg bjelanjaka.
2.
Kalup za kuglof namastiti pa posuti brašnom. Ako če se peči u silikonu izostaviti mazanje maslacem. Istresti masu u kalup, poravnati i staviti peči u več zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva cca 30 do 40 minuta. Ja sam pekla u silikonu i poslije 30 minuta na sredini je još bio mokar, tako da sam produžila pečenje za 10 minuta. Provjeriti čačkalicom , kada je suha je pečen.
3.
Pečenog po želji preliti s čokoladom ilisamo posuti sa šećerom u prahu i uživati.:)
4.
evo link do slike kalupa u kome sam pekla , neznam po kakvom čudu mi je sklika pred pečenje u drugom formatu :))
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar