loading...
KADA PROBATE OVAJ KREMASTI UŽITAK NEĆETE ZNATI ZA GRANICE
250 g šećera
4 kašike gustina
2 pudinga od vanile
1 l mleka
375 g margarina
Fil od jagoda
600 g jagoda
250 g šećera
200 m soka od jagoda
3 pudinga od jagoda
400 ml slatke pavlake
Koja je vaša omiljena torta?
Grilijaš torta Boem torta Minjon torta Plazma torta Moskva torta Kinder torta
glasaj
Priprema:
Kora
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, potom dodati sirće i mutiti još malo.
2. Varjačom polako umešati brašno. Dobijenu smesu sipati na pleh obložen papirom za pečenje.
3. Koru sušiti na 120°C 90 min.
4. Posebno otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko ohlađ ene kore.
Fil od vanile
1. U šerpu sipati 9 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Umutiti žumanca sa šećerom. Posebno razmutiti gustin i puding od vanile sa preostalim mlekom. Zatim sjediniti umućena žumanca sa smesom od pudinga pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj
temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađ eni fil dodati omekšao margarin i umutiti.
Fil od jagoda
1. Sjediniti izmiksane jagode, šećer i polovinu soka od jagoda pa kuvati 5 minuta.
2. Preostali sok razmutiti sa pudingom od jagoda pa sipati u smesu od miksanih jagoda i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađ enu smesu dodati polovinu šlaga od slatke pavlake i umutiti.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom od vanile, zatim naneti fil od jagoda i ukrasiti preostalim šlagom. Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar