Sastojci 6 osoba
biskvit;
5 jaja
5 velikih žlica šećera
5 velikih žlica Oštrog brašna Podravka
1 velika žlica Kakao u prahu Dolcela
malo Praška za pecivo Docela
čokoladni preljev;
20 dag čokolade za kuhanje
2 dcl vrhnja za kuhanje
1 velika žlica nutelle
preljev za biskvit;
15 velikih žlica mlijeka
1 velika žlica nutelle
krema;
25 dag mascarpone sira
3 dcl vrhnja
1 kremfix
2 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Od bjelanjaka s mrvicom soli napravite čvrsti snijeg.Žumanjke izmiksajte s šećerom,pa dodajte brašno s praškom za pecivo te kakao.Na kraju ručno umiješajte snijeg.Smjesu izlijte u veliki kalup od električne pećnice obložen pek papirom.Pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.Ohladite pa prerežite na pola.Prelijte sa toplim mlijekom u kojem ste rastopili nutellu.
2.
Za kremu izmiksajte slatko vrhnje sa kremfixom.Dodajte mascarpone i vanilin šećer.Prvu polovicu biskvita premažite sa polovicom bijele kreme i zalijte sa polovicom čokoladnog preljeva.
3.
Za čokoladni preljev otopite na pari čokoladu,vrhnje za kuhanje i nutellu.Ostavite da se ohladi skoro do kraja.
4.
Prekrijte sa drugom polovicom biskvita,i preostalom kremom.Na vrh stavite preostali čokoladni preljev.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar