loading...

Sezona je jagoda pa je vrijeme i za kolače

 Sastojci

    Prhko tijesto:
    300 grama brašna
    200 grama margarina /maslaca
    3 žlice šećera
    prstohvat soli
    2 žlice hladne vode

    Krema 1
    200 grama bijele čokolade
    4 dcl vrhnja za šlag
    1 vrećica Želatine Dolcela




    Krema 2
    3 dcl vrhnja za šlag
    2 dcl kiselog vrhnja
    1 vrećica Želatine Dolcela
    aroma jagode

    Puslice:
    2 bjelanjka
    170 grama šećera

Loading..
 Priprema

    1.

    Za prhko tijesto pomješajte sve sastojke.
    2.

    Razvaljajte u kalup veličine 20x30cm. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
    3.

    Za prvu kremu zagrijte vrhnje za šlag pa u njemu rastopite bijelu čokoladu. Stavite sve u frižider da se dobro ohladi. Kad se ohladi izmiksajte mikserom u kremu. Želatinu pripremite po uputama na vrećici lagano zagrijte da se rastopi pa mješajući dodajte u kremu. Prelijte preko prhkog tijesta.
    4.

    Jagode očistite pa rasporedite po kremi.





    5.

    Za drugu kremu izmiksajte šlag, dodajte kiselo vrhnje i želatinu, te par kapi arome jagode za boju pa pomješajte da bude šareno. Premažite preko jagoda i stavite da se dobro ohladi.
    6.

    Za puslice izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa kad se dobro bjelanjak stvrdne stavite smjesu u vrećicu i istiskujte hrpice po želji u tepsiju u koju ste stavili pek papir. Pecite na 130 stupnjeva oko sat vremena.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar