loading...

Kroasani - svi su dobri svaki na svoj način, ove vredi probati...slane, slatke svejedno

 Sastojci 4 osobe

    200ml toplog mlijeka
    40gr Kvasca (svježeg)
    1kašičica Šećera ( kristal)
    1 kašika Glatkog brašna Podravka

    i još
    oko 700gr brašna
    200ml tekućeg jogurta
    2 kom jaja
    2 kašike soli
    1kašika šećera


    za punjenje
    sir,šunka,linolada,džem

    za premazivanje
    1kom žumanceta
    susam,mak..
    150gr zaleđenog margarina

 Priprema

    1.

    u toplo mleko razmutiti malo šećera,kašiku brašna  i kvasac.ostaviti da kvasac malo"krene"

    od prosejanog brašna, mleka sa kvascem, jogurta sobne temperature,dva jajeta,šećera i soli napraviti glatko testo.ostaviti ga na toplom pokriveno da nadođe.
    2.

    naraslo testo podeliti na šest delova.

    prvi deo razviti u malu koru,na nju narendati malo zaledjenog margarina.preko prve kore staviti drugu,pa margarin ...i tako ponavljati do poslednje kore koja ostaje bez margarina.razviti u veliku koru.sekačem za picu ili oštrim nožem iseći oko tridesetakdelova za  kroasane.

    3.

    kroasane filovato po želji:sir,šunka,linolada ili džem...

    zamatati testo u kroasane.odlagati na pleh,premazati razmućenim žumancetom.ostaviti da malo nadodje.po želji mogu se posuti susamom, makom i sl.

    staviti ih u hladnu rernu i odmah je uključiti na 180stepeni.kroasani se peku dok ne dobiju zlatnu boju.treba biti oprezan ne valja da se prepeku.

Posluživanje

mekani, mirisni...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar