200ml toplog mlijeka
40gr Kvasca (svježeg)
1kašičica Šećera ( kristal)
1 kašika Glatkog brašna Podravka
i još
oko 700gr brašna
200ml tekućeg jogurta
2 kom jaja
2 kašike soli
1kašika šećera
za punjenje
sir,šunka,linolada,džem
za premazivanje
1kom žumanceta
susam,mak..
150gr zaleđenog margarina
Priprema
1.
u toplo mleko razmutiti malo šećera,kašiku brašna i kvasac.ostaviti da kvasac malo"krene"
od prosejanog brašna, mleka sa kvascem, jogurta sobne temperature,dva jajeta,šećera i soli napraviti glatko testo.ostaviti ga na toplom pokriveno da nadođe.
2.
naraslo testo podeliti na šest delova.
prvi deo razviti u malu koru,na nju narendati malo zaledjenog margarina.preko prve kore staviti drugu,pa margarin ...i tako ponavljati do poslednje kore koja ostaje bez margarina.razviti u veliku koru.sekačem za picu ili oštrim nožem iseći oko tridesetakdelova za kroasane.
3.
kroasane filovato po želji:sir,šunka,linolada ili džem...
zamatati testo u kroasane.odlagati na pleh,premazati razmućenim žumancetom.ostaviti da malo nadodje.po želji mogu se posuti susamom, makom i sl.
staviti ih u hladnu rernu i odmah je uključiti na 180stepeni.kroasani se peku dok ne dobiju zlatnu boju.treba biti oprezan ne valja da se prepeku.
Posluživanje
mekani, mirisni...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar