Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo Docela
1,5 dcl mlijeka
1,5 dcl ulja
5 žlica Kakaa u prahu Dolcela
KREMA:
500 g mascarpone sira
500 ml šlaga
1 Vanilin šećer Dolcela
100-150 g čokolade
1 želatin
Priprema
1.
Biskvit
Žutanjke odvojiti od bjelanjaka i napraviti čvrsti snijeg.
Žutanjke miksati sa šećerom u pjenastu smjesu.
Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo koji ste prosijali i promiješali. Dodati još kakao, mlijeko i ulje.
Kada se sve sjedini ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i staviti u kalup za torte.
Biskvit se peće 15-20 min na 180C
2.
Krema
Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici i početi pripremati ostalo.
Maskarpone stvaiti u zdjelu i izmiksati. U drugoj zdjeli izmiksati šlag do pola. Zatim pomiješati maskarpone i šlag i postepeno dodavati želatinu i vanilin šećer. Miksati nekoliko 2-3 min...ne predugo kako krema nebi bila prečvrsta. Isto tako krema nesmije biti ni previše rijetka. Nakon što ste spojili šlag i maskarpone ručno promiješajte na sitno narezane komadiće čokolade.
3.
Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa i staviti na tanjur. Preko biskvita ponovno staviti obruč od kalupa i preko biskvita preliti kremu.
Kada se torta stisne, odstraniti obruč i ukrastiti tortu po vlastitoj želji. Ja sam stavila preko pripremljenu čokoladu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar