Sastojci
BISKVIT
6 jaja
200g šećera
1 vanilin šećer Dolcela
130g brašna
prstohvat soli
KREMA
230g maslaca
200g šećera
žličica bademovog ekstrakta
450g krem sira
240ml Šlaga 5+ Dolcela
POSIP
55g Badema u listićima Dolcela
55g Kokosovog brašna Dolcela
55g oblatni ( otprilike 1 manji list )
Priprema
1.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Utucite jaja sa šećerom dok se volumen ne udvostruči i smjesa ne problijedi. Smjesi postepeno dodajte brašno i lagano ga umiješajte špatulom laganim kružnim pokretima kako ne bi previše utukli smjesu. Pecite ga u tepsiji ( kod mene je dimenzija 25x35, može i malo manja/veća) koju ste prethodno obložili pek papirom 12 minuta.
2.
Kada je rolat gotov izvadite ga iz tepsije te uklonite papir za pečenje. Prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu i zarolajte ga tako da bude što duži. Pustite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, a u međuvremenu pripremite kremu
3.
Dobro izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte ekstrakt badema i kratko izmiksajte. Dodajte krem sir i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. U posebnoj posudi umutite Dolcela slatko vrhnje i dodajte prvoj smjesi. Možete koristiti i slatko vrhnje mliječnog podrijetla, u tom slučaju dodajte mu 30-ak grama šećera u prahu. Postepeno prvoj smjesi dodajite utučeno slatko vrhnje te ga umiješajte špatulom laganim pokretima.
4.
Otprilike pola smjese iskoristite za punjenje, a ostatak za premazati roladu. Kada ste unutrašnjost rolade premazali kremom, pospite kremu listićima badema, kokosom i na sitno razlomljenim oblatnama. Zarolajte i premažite ostatkom smjese te pospite s još kokosovih mrvica.
5.
Do serviranja držite roladu u hladnjaku
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar