Sastojci
420g piskota
700g malina, jagoda i visanja
600ml vode
200g secera
140g pudinga od jagoda
2dl slatke pavlake
fil od vanile
1200ml mleka
4 pudinga od vanile
250g margarina ili maslaca
12 kasika secera
jos
250g slag krem od vanile
oko 300g petit keksa od kakaa
za natapanje keksa
oko 4dl mleka
Priprema
1.
Izmiksati voce sa 200ml vode, staviti da se kuva, zatim dodati secer. U preostalih 400ml vode zamutiti puding od jagode, zakuvati u prokljucalo voce, ostaviti da se dobro ohladi. U ohladjni fil umesati umucenu slatku pavlaku, sve lepo dobro promesati.
2.
Skuvati klasican puding, ohladiti i umutiti margarin.
3.
Uzeti tacnu u kojoj ce te filovati tortu, moja je tacna velicine 35-25cm, ostavila sa sa svih strana malo mesta za filovanje oko nje. Trebalo mi je 24 piskote, za jednu podlogu.
Umakati piskote u mleko i redjati na tacni, zatim pola fila od vanile premazati odgore, uzeti petiti isto umakati u mleko i redjati na fil, zatim pola fila od crvenog voca premazati, pa ponovo ispocetka sa preostalim sastojcima, ostace vam piskota, lepo uzmite i grickajte ih.Ili kao sto sam ja malo odvadila oba fila pa redjala u casu. Zavrsiti sa umucenim slagom od vanile.
4.
Prijatno!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar