Sastojci
Za tijesto
250g Glatkog brašna Podravka
80g sećera ( kristal)
90g putera/maslaca
1 jaje
0,5 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
Za nadjev
300g svjezeg sira
120g sećera ( kristal)
2 jaja
naribana korica limuna
cca 1kg marelica (prema potrebi, tj. toliko da se prekrije pita sa polovicama)
Priprema
1.
Umijesiti tijesto od svih sastojaka. Ja to radim sa mikserom i spiralnim nastavcima. Razvaljati tijesto na velicinu kalupa. Moj je promjera 32cm. Ostaviti 30 minuta u frizideru da se rashladi.
2.
Za to vrijeme pripremiti nadjev od sira. Protisnuti sir kroz cjedilo i umijesati u prethodno izmiksana jaja sa secerom i naribanom koricom limuna.
3.
Izliti nadjev od sira na pripremljeno tijesto. U nadjev posloziti prepolovljene i otkostene marelice. Marelice su dosta kisele kad se ispeku pa ako zelite sladje, ogulite marelice i posipajte obilato pitu sa kristal secerom prije stavljanja u pecnicu.
4.
Peci u prethodno zagrijanoj pecnici otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva celzijusa. Prilagodite duljinu pecenja vasoj pecnici.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar