Sastojci
200 g tekućeg meda
50 g šečera
1 vanilin šečer
2 ravne žličice začina za medenjake
1 jaje
100 g oljuštenih i mljevenih badema
250 g brašna
2 žličice licitarskog kvasca ili praška za pecivo
za nadjev
200 g 200 g kiselkastoga pekmeza ili marmelade od marelica
200 g marcipana
100 g šečera u prahu
za preljev
cca 250 g tamne čokolade
75 g biljne masnoće
40 g bijele čokolade
Priprema
1.
Za tijesto med, šečer i vanilin šečer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi.
2.
U smjesu umješajte jaje začine i bademe. Brašno i prašak za pecivo/licitarski kvasac prosijte i umiješajte 2/3 u smjesu.
3.
Ostatak brašna istresite na radnu površinu i zamijesite tijesto; bude dosta ljepljivo.
4.
Iskrojite papir 20x30 cm i razvaljajte tijesto valjkom smjesu na tu dimenziju. Posipajte lagano brašnom da se ne lijepi.
5.
Pecite na 180°C oko 20 min. Ohlađeno tijesto prerežite popola i obje polovice premažite pekmezom/marmeladom.
6.
Marcipan umijesite sa šečerom i razvaljajte 20x30 cm te položite na donji dio tijesta. Prekrijte gornjom polovicom i stavite na hladno.
7.
Na pari otopite čokoladu i biljnu mast, prohladite.
8.
Ploču narežite na pravokutnike cca 1,5x2 cm te čokoladirajte sa pripremljenim preljevom. Ohlađene ukrasite točkicama od bijele čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar