loading...

Domino kocke - Medenjaci obogačeni marcipanom, pekmezom i čokoladom.. malo više posla ali je okus poseban!

 Sastojci

    200 g tekućeg meda
    50 g šečera
    1 vanilin šečer
    2 ravne žličice začina za medenjake
    1 jaje
    100 g oljuštenih i mljevenih badema
    250 g brašna
    2 žličice licitarskog kvasca ili praška za pecivo

    za nadjev
    200 g 200 g kiselkastoga pekmeza ili marmelade od marelica
    200 g marcipana
    100 g šečera u prahu


    za preljev
    cca 250 g tamne čokolade
    75 g biljne masnoće
    40 g bijele čokolade

 Priprema

    1.

    Za tijesto med, šečer i vanilin šečer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi.
    2.

    U smjesu umješajte jaje začine i bademe. Brašno i prašak za pecivo/licitarski kvasac prosijte i umiješajte 2/3 u smjesu.
    3.

    Ostatak brašna istresite na radnu površinu i zamijesite tijesto; bude dosta ljepljivo.
    4.

    Iskrojite papir 20x30 cm i razvaljajte tijesto valjkom smjesu na tu dimenziju. Posipajte lagano brašnom da se ne lijepi.
    5.

    Pecite na 180°C  oko 20 min. Ohlađeno tijesto prerežite popola i obje polovice premažite pekmezom/marmeladom.
    6.

    Marcipan umijesite sa šečerom i razvaljajte 20x30 cm te položite na donji dio tijesta. Prekrijte gornjom polovicom i stavite na hladno.


    7.

    Na pari otopite čokoladu i biljnu mast, prohladite.
    8.

    Ploču narežite na pravokutnike cca 1,5x2 cm te čokoladirajte sa pripremljenim preljevom. Ohlađene ukrasite točkicama od bijele čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar