Osnovna masa
200 gr Margarina
200 gr Secera
1 dl Mlijeka
100 gr Cokolade za kuvanje
100 gr Kikirikija
300 gr Mljevenog keksa
Glazura
50 gr Margarina
100 gr Cokolade
Priprema
1.
Na tihoj vatri istopiti margarin i dodati secer. Kad se masa sjedini dodati cokoladu, mlijeko, keks i mljeveni kikiriki.
2.
Izliti u manji pleh, poravnati, prliti glazurom.
3.
To bi bilo to. :)
Posluživanje
Sto se margarina tice ja uvjek stavim manje, mislim da nema potrebe za 200 gr, bude masniji. Dovoljno je socan i sa nekih 40 gr manje :)
Kikiriki djelom meljem , malo nasjeckam jer volim da krcka. :)
Niko nije ravnodusan prema ovom brzom ali predobrom slatkisu :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar