Podloga:
250 g mleveni keks
100 g kristal šećer
1 Vanilin šećer Dolcela
5 kašika kokosovo ulje
5 kašika mleko
3 fila:
500 g sitan sir
500 ml slatka pavlaka
200 g šećer u prahu Dolcela
100 g kupina
100 g kajsija
8 kašika kristal šećer (4+4)
20 kašika voda (10+10)
1 kašičica čia semenki
Priprema
1.
Keks, šećer, vanillin šećer, ulje i mleko sjediniti, obložiti dno kalupa smesom i staviti da se hladi (moj kalup je 26cm).
2.
10 kašika vode, 4 kašike kristal šećera i 100g kupina staviti da prokuva i štapnim mikserom izmiksati smesu. Ostaviti ponovo da prokuva, pa procediti kroz cediljku, kako ne bi ostala sitna zrnca. Dobijeni sirup staviti da se hladi.
3.
10 kašika vode, 4 kašike kristal šećera i sitno seckane sveže kajsije staviti da prokuvaju, pa postupak ponoviti kao s kupinama. Staviti da se hladi.
4.
Sitan sir izmešati sa šećerom u prahu. Posebno izraditi slatku pavlaku, pa sjediniti sa sirovom kremom. Podeliti na 3 jednaka dela: jedan ostaje beo i stavljamo ga u frižider, da ostane hladan, drugi deo sjedinimo sa sirupom od kupina a treći deo sjedinimo sa sirupom od kajsija. Drugi i treći deo stavljamo u frižider, da se hladi.
5.
U kalup na pripremljenu podlogu stavljamo najpre belu smesu, potom smesu sa kupinama i na kraju smesu sa kajsijama. Na vrh se ravnomerno rasporedi kašičica čia semenki, radi ukrasa.
6.
Tortu stavljamo u zamrzivač na min. 2h, pa služimo. Bitno je da torta uvek bude na hladnom (zbog osvežavajućeg ukusa).
Posluživanje
Što je torta hladnija, bolje se seče. 26 cm kalupa je dovoljno za 12 komada torte. Umesto sladoleda, umesto veštačkih aditiva i boja - prijatno! :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar