Sastojci
sloj 1
150 ml mlijeka
120 g šećera
125 g margarina
300 g mllevenog plazma keksa
sloj 2
150 ml mlijeka
120 g šećera
125 g margarina
250 g kokosa (ako je kokos krupniji 200 g)
sloj 3
150 g čokolade
malo ulja
Priprema
1.
Prokuvati mlijeko, šećer i margarin, dodati mljeveni keks, sjediniti sastojke i dobijenu smjesu razvući na odgovarajućoj uljem premazanoj tacni, oko 20x30 cm.
2.
Drugi sloj raditi na isti način, razvući preko prvog sloja.
3.
Slojeve dobro pritiskati kašikom kako se kolač kasnije ne bi rasipao!
4.
Preliti čokoladom rastopljenom sa malo ulja.
5.
Kolač treba da odstoji na hladnom mjestu, najbolje preko noći ili 3-4 sata u zamrzivaču, lakše se reže i ne rasipa se.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar