Krema od sira
300 g svježeg sira (krem sira)
1 jaje
1 zumance
40 g sećera ( kristal), sipka vanile
Brownie podloga
180 g tamne cokolade
180 g maslaca
90 g brasna
40 g kakao praha
5 g Praska za pecivo
3 jaja
120 g secera
prstohvat soli
tonka zrno (ribano)
Priprema
1.
Prvo pripremiti kremu od sira:
sve sastojke sjediniti i ostaviti po strani.
2.
Cokoladu i maslac otopiti na pari uz stalno mijesanje da smjesa bude jednolicna i glatka.
Suve sastojke izmijesati.
3.
Jaja umutiti lagano viljuskom (ne mikserom) sa secerom, dodati otopljenu cokoladu i suve satojke pa sve izmijesati.
4.
U kalup za pecenje (ovde 24cm) sipati brownie podlogu pa poravniti. Kremu od sira posuti preko stavljajuci kasikom male "flekice" na kolacu. Zatim sve lagano promijesati viljuskom par puta. Kolac se pece 30 minuta.
Posluživanje
Ko ne voli tonka zrno moze da ga izostavi. Ja sam ovde koristila pola narendanog. Kolac se ne pece duze od 30 minuta, on ce se prilikom hladjenja stvrdnuti. Od ove smjese se mogu praviti i muffini, potrebno je samo prilagoditi duzinu pecenja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar