loading...

Soft biskvit sa malinama i kremom od bijele čokolade.

 Sastojci

    Za japanski biskvit:
    6 većih jaja
    250 grama krem sira
    60 grama margarina /maslaca
    7 žlica mlijeka
    90 grama Glatkog brašna Podravka
    30 grama Gussnela Dolcela (gustina)
    prstohvat soli
    2 žlice limunovog soka
    165 grama šećera


    Krema od bijele čokolade:
    200 grama bijele čokolade
    200 ml vrhnja za šlag
    300 ml šlaga
    maline


Priprema

    1.

    Krem sir, mlijeko i margarin lagano rastopite da ne zakuha.
    2.

    Brašno i gustin prosijte.
    3.

    Žumanjke izmiksajte pa u njih dodajte brašno, sol, rastopljen margarin i sir, pola količine šećera i promješajte.
    4.

    Bjelanjke tucite sa drugom polovicom šećera i limunovim sokom pa kad bude istučen dodajte dio sa žumanjcima i lagano promješajte.

    5.

    Kalup 20x30 obložite pek papirom pa ga stavite u drugi veći kalup koji do pola napunite vrućom vodom.
    6.

    Pretresite smjesu u kalup i stavite peći na 170 stupnjeva sat vremena. Kad je pečen, isključite pećnicu i ostavite još pola sata u pećnici.
    7.

    Kad se ohladi okrenite biskvit i skinite pek papir.
    8.

    Nekoliko sati ranije rastopite čokoladu sa vrhnjem za šlag  i stavite u frižider da se dobro ohladi.
    9.

    Izmiksajte u šlag.


    10.

    Maline poslažite po biskvitu pa stavite šlag kremu.
    11.

    Dodatno još malo premazati šlagom ako želite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar