Tijesto: 200 g brašna (glatko) 130 g margarina 1 velika žlica šećera 1 jaje pola limuna-sok 1 prašak za pecivo malo soli
Čokoladni nadjev: 6 jaja 200 g čokolade 175 g margarina 100 g šećera 100 g bijelog brašna par kapi arome ruma ili vanilije
Za ukras: Možete staviti orahe, bademe, lješnjake-što vam se više sviđa Možete i jednostavno ostaviti tortu takvu kakve je kad se ispeče bez ikakvog ukrašavanja ili možete staviti malo šećera u prahu ili slatko vrhnje tučeno
Priprema
1.
Tijesto pripremite tako da stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i limunov sok u zdjelu. Margarin narežete na manje komade i sve zajedno dobro zamjesite.
Tijesto razvaljajte i stavite u lim za pečenje torti u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Tijesto rasporedite u lim i popikajte s vilicom.
Pecite 10 minuta na 180C samo da porumeni.
2.
Stavite čokoladu i margarin da se otopi na pari i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Cijela jaja , šećer , brašno, aromu ruma pjenasto izmiješajte , te umiješajte u prethodnu smjesu margarina i čokolade. Sve dobro promiješajte da bude jednolično.
Nadjev prelijte preko prhkog tijesta i stavite peći još 20 minuta.
Pripazite da tijesto bude izvana pečeno, odnosno da nadjev postane čvršći, a iznutra da bude mekanije. Ne smije se prepeći da kolač nebi bio suh.
Posluživanje
Kolač je potrebno jako dobro ohladiti i tek onda servirati.
Ja sam servirala uz tučeno slatko vrhnje i posipom od kokosa i kakaoa.
Nema komentara:
Objavi komentar