za korice
450g. Glatkog brašna Podravka
20g. svježeg kvasca-pola kockice-
100ml. toplog mlijeka
3 žutanjka
par kapi arome vanilije
200g. Šećera ( kristal) može i manje
200g. putera/maslaca
za nadjev
250-300g. oraha
100g. Šećera ( kristal)
200g. čokolade crne za kuhanje
za čokoladnu glazuru
100g. čokolade crne za kuhanje
kockica maslaca i malo ulja
par žlica hladnog mlijeka za poškropiti svaku nadjevenu koricu
mljeveni orasi za posip
Priprema
1.
prvo pripremite tijesto za 4-korice
rastopite kvasac u toplom mlijeku,zatim dodajte žutanjke i aromu vanilije.izradite brašno,šećer i maslac u blenderu-multipraktiku-,kao za sva "masna" tijesta koje radite,pa.dodajte tekuće sastojke i nastavite miksati,sve dok se od tijesta ne formira lopta.
2.
tijesto,koje je na dodir,vrlo ljepljivo,podijelite na 3 ili 4 loptice,i ostavite u frižideru pola sata.
pleh u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje,izrežite papir za pečenje,prema veličini pleha,pa razvucite četvrtaste korice.vel. pleha (20x35cm.)bit će vam lakše,ako svaku koricu razvučete pomoću masnog papira,ili još bolje na prozirnoj foliji,na ovaj način nema ljepljenja i ne gubite vrijema,sve brzo ide;)
3.
za nadjev,pola oraha samljeti sa šećerom,a ostatak nasjeckati,čokoladu otopiti.
pažljivo postaviti prvu koru i premazati orasima i čokoladom,pospite lagano i sjeckanim.poškropite s mlijekom,pokrijte drugom koricom, i ponovite postupak,gornju ne treba premazivati.
4.
formiranu žarbo pitu ostavite da "raste" 1 sat,na sobnoj temperaturi,sad je ljeto,pa će to biti kraće,pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva,najmanje pola sata,
5.
izvadite gotovu pitu i ohladite najmanje 2 sata,na sobnoj temperaturi,pa je premažite lagano čokoladnom glazurom.
za glazuru,čokoladu otopite pa dodajte maslac i ulje ,lagano mješajte i kad dobijete kompaktnu smjesu prelijte preko pite.
Posluživanje
žarbo pitu ostavite u frižider preko noći ili u hladnu prostoriju i drugi dan režite na željene oblike.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar