Sastojci 16 osoba
Biskvit
6 Jaja
150 g Secera
60 g Brasna
2 kasike Vruce vode
1 kesica Vanilin šećer Dolcela
Fil
1 Kesica Pudinga vanilin Dolcela
400 ml Mlijeka
200 g Putera(sobna temperatura)
150 g Secera u prahu
2-3 Banane
3-4 Kiwi-ja
2 Kesice Slag pjene(ili 200 ml slatkog vrhnja)
Ostalo
Cokolada ili cokoladne mrvice,ili po zelji moze i voce
Priprema
1.
Kore su iste kao sto koristimo kad pravimo rolate tako da nisu previse slatke.
Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera.Dodajte 2 kasike vruce vode i mutite da se masa zgusne i postane blijedja.
U umucena zumanca dodajte lagano brasno i umutiti.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
Postepeno dodaj te snijeg od bjelanaca u smjesu od zumanaca i polako promjesati da se ujednaci tijesto.
Pecite u tepsiji sa pekpapirom na 180 °C /350 F, 20 min.Ja koristim pravaugaonu tepsiju tako da koru presjecem horizontalno na tri djela a vi ako hocete mozete praviti i u okrugloj tepsiji s tim sto cete praviti duplu smjesu.Koristite tepsji sto koristite kad pravite rolate,mi koristimo precnika 33x23x5 cm ili 13x9x2 inc
2.
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temperaturi.Omeksali puter umutite sa secerom u prahu , pa postepeno sjedinite sa pudingom.
3.
Postavljanje:Staviti biskvit, premazati kremom,poredati izrezane banane,pa premazati slagom. Staviti drugi biskvit,kremu ,izrezani kiwi i ponovo slag. Zatim staviti treci biskvit, premazati slagom i ukrasiti cokoladom ili cokoladnim mrvicama.
Ostaviti u frizider prije posluzivanja.
Dobar Tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar