Ukusna torta!
Sastojci
20 komada petit keksa,samljevenih
4 kasike istopljenog putera
2 kasike secera
Fil
4 paketa(100g jedan paket) kremastog sira,philadelphia
350 g secera
200 ml mlijeka
4 kom. jaja
230 g slatke pavlake
1 kasika vanilije extrata
2 kasike brasna
Priprema
1.
Nacin Pripremanja:
Zagrijati rernu na 170 C (350 F) i pripremiti tepsiju sa obrucom,pomastiti i staviti foliju na dno.
Samljeti petit keks pa dodati istopljeni puter i 2 kaske secera. Izmjesati pa staviti u tepsiju i rukama izravnati. Staviti u rernu samo 3 minute da se zapece pa izvaditi.
Kremasto umjesati sir i secer. Zatim dodati mlijeko i jedno po jedno jaje. Cim se smjesa ujednaci stati. Posebno umutiti pavlaku i brasno i vaniliju pa rucno umjesati u smjesu. Istresti smjesu u tepsiju.
Staviti vruce vode u vecu tepsiju pa tepsiju sa obrucom staviti u vodu i u rernu da se pece 1 sat. Ugasiti rernu nakon 1 sat pa onda toplim nozem proci okolo rubova i ostaviti ponovo u rerni da se ohladi otprilike 2 sata. Ovo sprjecava da vam pukne torta po vrhu. Izvaditi iz rerne i staviti u frizider preko noci. Sluziti sljedeci dan. Servirati sa karamelom, jagodama, ili po zelji.
Dobar Tek!
2.
Ovako izgleda!
3.
Predivna torta!
Posluživanje
Napomena: Nemjesajte previse dugo da vam smjesa nebi bila vodena. Isto tako ostavite da se ohladi prije nego sto pozlusite najbolje preko noci.
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar