sastojci
podloga-prvi dio
350g. mljevenog keksa po vašem izboru
1 čaša soka od limuna ili naranče
125g. šećera u prahu
125g. margarina /maslaca
125g. čokolade crne za kuhanje
100g. oraha
2-dio
200g. oraha
1 čaša mlijeka obično ili čokoladno
125g. šećera u prahu
125g. margarina /maslaca
3-dio
600ml. mlijeka
1 prašak za puding od vanilije
1 prašak za puding od kokosa
100g. blanširanih,oguljenim i samljevenih badema
125g. margarina za kreme s aromom slatkog vrhnja
4-dio
300-350ml. Slatkog vrhnja Dolcela
šećer u prahu po ukusu
2 vrećice kremfixa(učvršćivača za šlag)
Priprema
1.
mljeveni keks izmiješajte sa čašom soka od naranče ili limuna,umutite maslac sa šećerom u prahu,dodajte otopljenu čokoladu,sve sjedinite,dodajte orahe.dobro umješajte i formirajte u podmazanom (manjem) kalupu kao-podlogu.
stavite u zamrzivač.
2.
mljevene orahe prelijte sa čašom toplog mlijeka(može obično,a i čokoladno)pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sve spojite sa orasima,pa,smjesu,lagano premažite na podlogu.
3.
u zašećerenom mlijeku skuhajte pudinge,na način,kao kad radite kreme od pudinga,dodajte oguljene i samljevene bademe i kad se krema ohladi,spojite je sa umućenim maslacem.premažite .kolač
4.
istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu,dodajte jedan učvršćivač i ukrasite kolač.
Posluživanje
prije posluživanja,kolač držite u zamrzivaču ili u najhladnijem djelu vašeg frižidera..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar