8 kuglica sladoleda vanilija-jagoda (200 g)
Za ukrašavanje:
cvjetovi ljubičica
1 bjelanjak
Za posipavanje:
1 žlica Vanilin šećera Dolcela
Priprema
1.
Cvjetove ljubičica očistite pomoću kista. Bjelanjak istucite vilicom. Svaki cvjetić ljubičice premažite bjelanjkom i ostavite na rešetki da se suši.
2.
Nakon pola sata, pospite ih vanilin šećerom i ostavite sušiti još neko vrijeme (3-4 sata).
3.
Ovako ušećereno cvijeće možete pripremiti i dan ranije.
Posluživanje
Na desertni tanjur (pomoću grabilice za sladoled) stavite dvije kuglice sladoleda, ukrasite ih pripremljenim cvjetićima ljubičica, prelijte umakom po želji i poslužite.
Savjet
Na isti način možete pripremiti latice ruža, maćuhica i jaglaca.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar