loading...

Jako jednostavan kolac sa osvezavajucim sosom od visanja. Recept je inace moja varijacija na temu vec postojecih recepata za medeno srce. Kolač je možda najbolji dan posle kada odstoji u frižideru. Tada čokolada dobije čvrstinu i zaista se ima osećaj kao da jedete ono pravo medeno srce.

 Sastojci 8 osoba

    1 šolja Šećera ( kristal)
    10 kašika istopljenog putera/maslaca
    3 kašike meda
    2 šolje brašna
    1 kesica Prašak za pecivo Docela
    1 kašičica cimeta
    pola kašičice mlevenog karanfilića


    pola kašičice rendanog muskatnog oraščića
    1 jaje
    300g Otkošćenih višanja
    2 kašike Šećera ( kristal)
    4 kašike Šećera ( kristal)
    1 kašika kukuruznog škroba (gustina)
    150g čokolade crne za kuhanje
    1 kašika suncokretova ulja

 Priprema

    1.

    Pomešati prvo brašno sa praškom za pecivo i začinima. Zatim tu smešu mikserom pomešati sa šečerom, topljenim margarinom i medom. Dodati jaje na kraju i umutiti u homogenu masu.
    2.

    U šerpi ( oko 1,2L) pomešati višnje sa dve kašike šećera i prokuvati. Kada provre i puste sok prvo ih izmiksirati štapnim mikserom pa ih procediti. Sok se kasnije koristi za sos.
    3.

    U okruglu formu za kolače isipati prvo pola mase, pa prekriti višnjama, i na kraju preko višanja staviti ostatak mase. Ja sam na dnu stavila papir za pecenje, mada se može i samo podmazati. Peći na 200 stepeni oko pola sata i na kraju na 150 nekih 15-ak minuta, zavisno od debljine kolača. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
    4.

    U čokoladu za kuvanje dodati kašiku ulja i otopiti na umerenoj temperaturi. Time preliti kolač.


    5.

    Dok se kolač hladi napraviti sos od preostalog soka od višanja. Dodati preostali sećer i gustin i ukuvati. Sos servirati uz kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar