Podloga od keksa
150 g Oreo keksa
100 g przenog, slanog kikirikija
30 g otopljenog maslaca
Cheesecake krema
580 g krem sira
130 g maslaca od kikirikija
110 g sećera ( kristal)
90 g braon secera
1 sipka vanilije
3 jaja
1 vrecica pudinga od vanilije
175 ml slatke pavlake/vrhnja za kuvanje
Cokoladna krema
150 ml mlijecne cokolade
150 ml slatke pavlake/vrhnja za kuvanje
100 g kisele pavlake
25 g putera/maslaca
50 g kikiriki maslaca
Dekoracija
50 g mlijecne cokolade
20 g przenog, slanog kikirikija
Priprema
1.
Prvo pripremiti podlogu: rernu zagrijati na 170°, kekse i kikiriki samljeti u blenderu, dodati otopljeni maslac, sve izmijesati i peci u zagrijanoj rerni, u kalupu precnika 26 cm peci 10 minuta pa podlogu ohladiti.
2.
Cheesecake krema: Rernu zagrijati na 150°. Krem sir i kikiriki maslac sjediniti, dodati obe vrste secera i srz vanilije. Dodati jedno po jedno jaje pa mijesati mikserom na srednjoj brzini, dodati slatko vrhnje i prasak za puding pa sve sjediniti i sipati preko podloge od keksa, peci 55-70 minuta, u zavisnosti od rerne. Cheesecake mora biti u sredini cvrst. Nakon pecenja, iskljuciti rernu i cheesecake ostaviti u poluotvorenoj rerni jos 20 minuta. Onda ga ohladiti najmanje 4 sata.
3.
Za coko kremu: grubo nasjeckati cokoladu. U jednoj serpi sjediniti maslac, vrhnje/slatku pavlaku i kikiriki maslac pa zagrijati da kratko prokljuca, skloniti sa vatre i time preliti cokoladu i ostaviti 30 sekundi. Zatim sve zajedno promijesati, dodati kiselu pavlaku pa izmijesati drvenom kasikom. Sipati preko pecenog kolaca pa na kraju ukrasiti sjeckanim kikirijiem i sjeckanom cokoladom.
Posluživanje
Umjesto sipke vanilije mozete koristiti i vanilin secer.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar