loading...

Ferrero - Roche- Torta

 Sastojci

    BISKVIT 6 jaja
    200 g secera
    120 g Pšenično glatko brašno Podravka
    65 g gustina
    40 g kakao
    pola zlicice cimeta
    1 pr soli
    1 zlicica praska za pecivo
    80 g mljevenih ljesnjaka
    40 g maslaca

    Za natapanje
    50 ml mlijeka ili kakao , ili kava


    KREMA
    150 g tamne cokolade
    100 g mljevenih ljesnjaka
    50 g secera u prahu
    400 ml Slatkog vrhnja Dolcela
    1 slagfix

    GLAZURA
    80 G Nutelle
    1 pr soli
    50 g tamne cokolade ili coko 50% kakao
    100 g mascarpone

    DEKORACIJA
    200 g ljesnjaka
    12 Rocher kuglica

 Priprema

    1.

    BISKVIT

    Jaja i secer pjenasto izmiksati . suhe sastojke proci kroz sito i dodati , lagano promijesati pjenjacom i usuti u kalup promjera 26 cm i peci 35 min na 170 C . Pustiti bikvit da se ohladi te ga prerezati na 3 dijela.
    2.

    KREMA

    Cokoladu otopiti i pustit da se ohladi.Izmikati mljevene ljesnjake sa secerom u prahu i cokoladom. Kad se ljepo poveze dodati vrhnje za slag te slagfix. Biskvit namociti te namazati na 2 kore. Zadnju koru samo namociti te ostaviti da se ohladi u frizideru sat-dva
    3.

    GLAZURA

    Nutellu , sol te ohladenu istopljenu cokoladu izmiksati skupa sa mascarponeom . Namazati na tortu.


    4.

    DEKORACIJA

    U tavi bez ulja zagrijati cijele ljesnjake. Protrljati ih malo rukama da se skine kozica te izrezati na "grubo" . Zaljepiti ih oko torte , te staviti ih u sredini u obliku kruga te staviti kuglice na tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar