Sastojci
BISKVIT 6 jaja
200 g secera
120 g Pšenično glatko brašno Podravka
65 g gustina
40 g kakao
pola zlicice cimeta
1 pr soli
1 zlicica praska za pecivo
80 g mljevenih ljesnjaka
40 g maslaca
Za natapanje
50 ml mlijeka ili kakao , ili kava
KREMA
150 g tamne cokolade
100 g mljevenih ljesnjaka
50 g secera u prahu
400 ml Slatkog vrhnja Dolcela
1 slagfix
GLAZURA
80 G Nutelle
1 pr soli
50 g tamne cokolade ili coko 50% kakao
100 g mascarpone
DEKORACIJA
200 g ljesnjaka
12 Rocher kuglica
Priprema
1.
BISKVIT
Jaja i secer pjenasto izmiksati . suhe sastojke proci kroz sito i dodati , lagano promijesati pjenjacom i usuti u kalup promjera 26 cm i peci 35 min na 170 C . Pustiti bikvit da se ohladi te ga prerezati na 3 dijela.
2.
KREMA
Cokoladu otopiti i pustit da se ohladi.Izmikati mljevene ljesnjake sa secerom u prahu i cokoladom. Kad se ljepo poveze dodati vrhnje za slag te slagfix. Biskvit namociti te namazati na 2 kore. Zadnju koru samo namociti te ostaviti da se ohladi u frizideru sat-dva
3.
GLAZURA
Nutellu , sol te ohladenu istopljenu cokoladu izmiksati skupa sa mascarponeom . Namazati na tortu.
4.
DEKORACIJA
U tavi bez ulja zagrijati cijele ljesnjake. Protrljati ih malo rukama da se skine kozica te izrezati na "grubo" . Zaljepiti ih oko torte , te staviti ih u sredini u obliku kruga te staviti kuglice na tortu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar