loading...

Kruškoliki čokoladni kolač - iznenadite svoje najdraže!

 Sastojci 4 osobe

    4-5 krušaka
    1 litra soka od aronije(višnje),po potrebi šećera
    1 štapić cimeta

    Biskvit
    3 jaja
    10 dkg maslaca
    20 dkg šećera
    5dkg čokolade


    3 žlice kakaa
    cimet u prahu po volji,malo đumbira u prahu,ribana limunova korica
    1,5 dcl mlijeka
    25 dkg brašna s pola žličice praška za pecivo
    Čokoladna glazura
    5 dkg čokolade plus 2 žlice ulja

 Priprema

    1.

    Operite kruške,ogulite im koru,ostavite peteljke jer će zgodno izgledati.Ako niste sigurni u kvalitetu unutrašnjosti ploda,tada ih prerežite i izvadite sredinu.Malo ćete poslije petljati kod stavljanja u biskvitnu smjesu.Također odaberite tvrđe kruške jer će vam se prezrele raspasti u kuhanju.
    2.

    U manji lonac stavite sok od aronije(po potrebi može i višnja),probajte slatkoću,možete dodati šećera ako vam se sok čini kiselim.Stavite i štapić cimeta

    .Kuhajte lagano kruške,povremeno ih okrećite .Kad ih probodete štapićem i osjetite da su lagano omekšale,izvadite ih u cjedilo da se ocijede.Sok koji ostane,ohladite i popijte .
    3.

    Umutite snijeg od bjelanjaka.U drugoj posudi mutite žumanjke,šećer,ribanu limunovu koru,malo cimeta i đumbira u prahu.Dodajte rastopljenu čokoladu, kakao,mlijeko,maslac ili margarin,brašno s praškom za pecivo.Na kraju lagano kuhačom umješajte snijeg od bjelanjaka.
    4.

    Pećnicu zagrijte na 170*C.U kalup za pečenje kruha stavite pek papir.Dio smjese ulijte u kalup,poredajte kruške i rasporedite ostatak smjese.Pecite oko 50minuta.Po potrebi i malo duže.


    5.

    Ispečeni kolač izvadite iz kalupa na rešetku za hlađenje.Maknite papir.Kad se ohladi stavite čokoladnu glazuru.Najjednostavniju moguću.Ili pospite štaub šećerom.Ili napravite preliv od krem sira,šećera u prahu,limunova soka.

Posluživanje

Poslužite hladno,uz kavu,sok,vodu..Uživajte:)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar