500 g Glatkog brašna Podravka
250 g putera/maslaca
1 čvrsti jogurt 180 g
malo soli
čvrsta marmelada za punjenje
šećera u prahu za posipanje
Priprema
1.
Od brašna , masla sobne temperature, soli i jogurta zamjesiti glatko tijesto. Zaviti ga u prozirnu foliju i ostaviti u hladnajk da malo odmori.
2.
Tijesto podjeliti na 4 dijela. Svaki razvaljati u krug promjera 30 do 32 cm. Izrezati na 12 jednakih trokuta. Na početak šireg djela staviti malo marmelade i umotati u kiflicu. Slagati u pleh obložen peki papirom. Peči na 180 cca 12 minuta. Moraju ostati bijele boje, Pazite da ne prepečete, meni se to rado desi :)
3.
Pečene uvaljati u preh šećer.
Ja sama sameljem šečer , manje ga bude na kiflicama.
Posluživanje
Ove su bile pravljene za druženje sa tetkom sestrom moje mame. Kiflice, kavica i duga priča ..i nestade kiflica:) bile smo zajedno četiri dana , da ne mislite da smo jih na jednom pojele :)))
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar